Sport på TV | Tour de France | OL Paris | Champions Chess Tour | U18 EM Friidrett | Landsskytterstevne| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 6

Lignende saker

VM i alpint og skiskyting er hovedingrediensene i ukens sportshøydepunkter - uke 6 (6. - 12. februar 2023).

Publisert 6. februar 2023 i Annet

Langrenn

Den siste verdenscuprunden før VM ble avholdt i Toblach. Det gikk mer eller mindre som ventet. De norske distanseherrene er totalt overlegne og Johannes Høsflot Klæbo er verdens raskeste skiløper. På kvinnesiden er det mer åpent med mange nasjoner som kjemper i toppen. De norske jentene, med Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå i spissen, har fått en liten down etter Tour de Ski, men det er fortsatt to uker til mesterskapet starter. Søndagens stafetter viste også at ingenting er helt sikkert. Selv med sjudobbelt på lørdagens 10 kilometer klarte ikke herrene å vinne stafetten. Når Klæbo ikke er der for Norge i en spurt, er det ikke selvsagt at Norge vinner.

Alle resultater fra verdenscupen i Toblach finner du her.

Troppene til langrenns VM ble også tatt ut denne helgen uten de helt store overraskelsene. Det er mye vanskeligere å velge hvilke løpere som skal gå de forskjellige distansene enn det er å ta ut 12 løpere per kjønn til mesterskapet som helhet. Her er uttaket.

Junior- og U23 VM har blitt avholdt denne uken i Whistler. Det ga mange norske medaljer og viste at det gror godt i norsk langrenn. En av få nedturer kom på mesterskapets siste øvelse da Norge, som store favoritter, ikke klarte å ta medalje på U23-stafetten. Resultater fra Junior VM og U23 VM.

Nå er det pause i verdenscupsirkuset i de to kommende helgene, men for de langrennsinteresserte er det fortsatt muligheter for å se langrenn på TV da det er Jizerska50 fra Tsjekkia på søndag.

Program VM på Ski

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste Verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

Nå starter VM i skiskyting. Etter et par helger uten konkurranser skal våre beste skiskyttere i gang i Oberhof i Tyskland. Det ryktes om lite snø, men fulle tribuner og stor stemning i den skiskyttergale tyske byen. Johannes Thingnes Bø har vært helt suveren så langt i år. Kan det fortsette? Og har Marte Olsbu Røiseland klart å finne igjen toppformen akkurat i tide til VM?

Den første øvelsen er mixed stafett på onsdag. Program og alle resultater fra mesterskapet finner du her.

Resultater EM skiskyting

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Alpint

Samtidig som skiskytterne skal også alpinistene avholde sitt VM, stedet er franske Courchevel/Meribel. Norge har et sterkt og bredt lag, spesielt i teknikkgrenene for herrer er det mange som kan slåss om medaljene. I helgen som var gjennomførte slalåmherrene sin generalprøve i Chamonix. Det gikk ikke helt som planlagt med en hekt på Henrik Kristoffersen samtidig som Lucas Braathen er ute etter en blindtarmoperasjon (rekker sannsynligvis slalåmrennet i VM).

Program og alle resultater fra VM alpint finner du her.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

Halvor Egner Granerud er for tiden verdens beste skihopper og vant tre strake renn i Willingen i helgen. Først lagkonkurransen på fredag deretter individuelt lørdag og søndag. Det er fortsatt noen uker igjen til VM, men at han er en gullfavoritt er det ingen tvil om.

Neste helg er det renn for herrene i Iron Mountain i USA, mens kvinnene skal til Hinzenbach i Østerrike for sine konkurranser.

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Skøyter

Skøyteløperne har hatt en lengre pause nå, men til helgen er de tilbake i verdenscupen da det skal konkurreres i Tomaszow Mazowiecki i Polen. Det store målet for skøyteløperne mot slutten av sesongen er VM i Heerenveen fra 2. – 5. mars.

Terminliste verdenscup skøyter

Skøyter på TV

Kombinert

Kombinertgutta her konkurrert i Oberstdorf denne uka og uten Jarl Magnus Riiber og Magnus Graabak på start er det Jens Lurås Oftebro som er Norges beste. To andreplasser er meget godt levert av løperen fra Jardar IL.

Neste helg er Schonach vertskap for to individuelle renn for både kvinner og menn. Disse er de siste før VM.

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Sykkel

VM i sykkelkross ble avgjort i Hoogerheide i Nederland i helgen. Mathieu van der Poel viste seg som den beste i den knallharde duellen mot Wout van Aert.

Ellers har det vært flere etapperitt der norske ryttere har markert seg. Etoile de Besseges, Saudi Tour og Volta Comunitat Valenciana er tre slike ritt.

Kommende uke er det litt roligere før UAE Tour starter opp 20. februar.

Mot slutten av uka er det også EM i banesykkel fra Grenchen i Sveits som sendes på Eurosport.

Sykkel på TV

Sjakk

Det er ikke så lenge siden Tata Steel-turneringen ble avsluttet, men allerede denne uken er det nye muligheter for Magnus Carlsen i den første turneringen i Champions Chess Tour 2023. Det er et nytt konsept i år som lover spenning og drama hele veien. Turneringen sendes på TV2 Sport2 gjennom hele uka.

Sjakk på TV

Ellers ruller fotballen, videre som vanlig i hele Europa og verden. Neste helg starter også de europeiske turneringene opp igjen etter vinterpausen med blant annet Bodø/Glimt som skal i aksjon. Tabeller og resultater finnes i vår fotballseksjon. Resultater fra ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6 ukens sportshøydepunkter – uke 6
Alle resultater