Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter uke 16

Lignende saker

Boston og London Marathon, Sentrumsløpet og ardernneruke på sykkel er noen av ukens sportshøydepunkter uke 16 (17. - 23. april 2023).

Publisert 17. april 2023 i Annet

Løp/Friidrett

Denne helgen har det vært flere større nasjonale løp. Blant annet Tunnelløpet i Bergen og Holmestrand Maraton. Ute i Europa var Rotterdam Marathon det største løpet. Belgiske Bashir Abdi vant på tiden 2.03.47 og var dermed bare sekunder unna sin egen europeiske rekord på 2.03.36 (satt i Rotterdam i 2021).

Denne uka er det duket for to av de seks Marathon Majors. På mandag er det klart for Boston Marathon. Den største stjernen på start er uten tvil Eliud Kipchoge som er på jakt etter å vinne alle seks majors. Han har allerede vunnet Tokyo, Berlin, Chicago og London. På mandag jakter han seieren i Boston og til høsten er planen å løpe New York. Løypa i Massachusetts har drøyt 100 meter netto fall og løpes fra A til B. En eventuell verdensrekord vil derfor ikke telle. Det er heller ingen harer i løpet. Den på papiret tøffeste konkurrenten til Kipchoge er fjorårsvinner Evans Chebet. Alle informasjon om Boston Marathon finner du her.

På søndag løpes London Marathon, ukens andre major. Der er det også mange gode løpere på start. Den kanskje største stjernen er Kenenisa Bekele som fortsatt er verdens nest raskeste på distansen gjennom alle tider med 2.01.41 fra Berlin. Han får kamp av historiens tredje raskeste Kelvin Kiptum som løp 2.01.53 i Valencia i desember. Hele 7 løpere har personlig rekord under 2.04. I tillegg til disse vil britene følge nøye med på Mo Farah. Løperen har sagt at dette vil bli hans siste løp på toppnivå. På kvinnesiden løper verdensrekordholder Brigid Kosgei. Alle informasjon om London Marathon finner du her.

I Norge er det også store løp til helgen. På lørdag er det blant annet Sentrumsløpet i Oslo og i Grimstad arrangeres NM terrengløp kort løype.

Terminliste Diamond League 2023

Friidrett på TV

Sykkel

På søndag ble årets første ardennerklassiker avgjort da Tadej Pogacar var fullstendig overlegen og vant Amstel Gold Race. De norske rytterne i Uno-X klarte ikke å hevde seg i toppen i rittet. Alle resultater finner du her.

Denne uka arrangeres Tour of the Alps som for mange av rytterne er et viktig oppkjøringsritt mot Giro d’Italia som starter 6. mai. Samtidig fortsetter ardenneruka med Fleche Wallonne på onsdag som avslutter opp stupbratte Mur du Huy og monumentet Liege-Bastogne-Liege på søndag. Det er dermed mye morsomt på programmet for de som er glade i sykkel.

Sykkel på TV

Tennis

Casper Ruud kom seg til åttendedelsfinal i Monte Carlo, men der ble det stopp nok en gang. Dermed fortsetter den litt svake sesongstarten til Ruud selv om seieren i den mindre turneringen i Estoril for to uker siden viser potensial.

Det som er fint er at det kommer nye turneringer på løpende bånd om dagen. Allerede mandag starter Barcelona Open, en ny grusturnering, med hele verdenseliten på plass. Ruud får dermed muligheten til å slå tilbake på direkten.

Tennis på TV

Terminliste ATP-touren 2023

Langrenn

Da er vi kommet fram til det siste store skirennet denne sesongen. Skarverennet er per nå Norges største skirenn og har ca 8500 påmeldte løpere en uke før start. Fokuset er i stor grad på turen mer enn konkurransen, men det stiller også et sterkt elitefelt som jakter seier i det 37 km lange rennet fra Finse til Ustaoset. Rennet går på lørdag og startlister og resultater finner du her.

Sjakk

Det store i sjakkens verden om dagen er VM-kampen i langsjakk mellom Jan Nepomnjasjtsjij og Ding Liren. Magnus Carlsen, som er regjernede mester, valgte å ikke stille opp å forsvare tittelen sin og det har dermed satt et lite b-stempel på kampen som spilles i Astana, Kasakhstan. På brettet leverer imidlertid spillerne meget underholdene sjakk og etter seks partier er det uavgjort med to partiseire til begge spillere. Kampen avgjøres best av 14 partier og kan pågå helt til 30. april. Resultater, analyser og tv-sending fra alle partiene finner du her.

Sjakk på TV

Motorsport

MotoGP-gutta kjørte VM runde i Texas denne helgen. Alle resultater finner du her.

Førstkommende helg er WRC-sirkuset tilbake med VM-runde i Kroatia.

Motorsport på TV

Terminliste og resultater:
Formel 1 2023
Rally NM 2023
WRC 2023
MotoGP

Golf

Viktor Hovland kom fra en meget sterk sjendeplass i The Masters til RBC Heritage bare noen dager senere. Den første runden var knallsterk og Hovland ledet hele turneringen etter dag 1, sju under par. Derfra gikk det dessverre bare en vei for nordmannen som tilslutt endte som nummer 59, ett slag under par.

Turneringen ble vunnet av Matt Fitzpatrick som slo Jordan Spieth i omspillet om seieren. Alle resultater fra RBC Heritage finner du her.

Terminliste og resultater PGA-touren

Golf på TV

Fotball og annet

Snooker VM har startet i Sheffield. Noen av kampene i første runde er avgjort, andre har ikke startet enda. Finalen avgjøres mandag 1. mai. Alle kamper og resultater fra turneringen finner du her.

Tromsø arrangerte verdenscupfinalen i randonee i helgen. Med et gnistrende vær viste byen seg fra sin beste side. De store norske resultatene uteble, men Han-Inge Klette tok en fin fjerdeplass under lørdagens sprint som også er den øvelsen som står på OL-programmet under OL i Milano/Cortina i 2026. Alle resultater fra konkurransene finner du her.

Denne uka er det EM i bryting i Zagreb. Norge stiller med 8 utøvere. Program og alle resultater finner du her.

Eliteserien ruller på videre. Alle resultater, kampoppsett og tabeller finner du her. Denne uka er det også returoppgjør i alle kvartfinalene i Champions League, Europa League og Conference League. Ellers er det fulle runder i alle de største europeiske ligaene. Tabeller og oversikter finnes i vår fotballseksjon. Resultater fra ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16 Ukens sportshøydepunkter uke 16
Alle resultater