Sport på TV | Håndball VM kvinner | Kvalifisering Eliteserien | EM svømming | Nations League kvinner| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 47

Lignende saker

Hva skjer i sportens verden i uke 47 (21.-28. november)?

Publisert 21. november 2022 i Annet

Langrenn

Etter sesongstarten på Beitostølen forrige helg er det nå klart for den første verdenscuphelgen. Dobbeltvinnerne på Beito, Klæbo og Kalvå, er nok våre største håp på distanserennene. Even Northug og Kristine Stavås Skistad vant sprinten på Beito og reiser til Finland med selvtillitt. Det er ingen tvil om at herreklassen uten russere ikke blir det samme som tidligere, men på kvinnesiden er det vidåpent, med veldig mange løpere og nasjoner som kan hevde seg. Programmet, startlister og resultater for rennene i Ruka finner du her. Det norske laguttaket finnes her.

For de som ikke klarte å kvalifisere seg til verdenscupen er det Norgescup på Gålå som er nese stopp. Der arrangeres det sprint fri teknikk, 10 km fri teknikk og 20 km klassisk fellesstart. Alt om rennene på Gålå finnes her.

Langrenn på TV

Skiskyting

Skiskytterne åpner ikke sin verdenscupsesong før i neste uke og IBU Cup-rennene på Natrudstilen ble avlyst på grunn av de dårlige snøforholdene. Derfor er det Norgescuprennene på Geilo som er det største skiskytterarrangementet denne helgen. Programmet finner du her.

Skiskyting på TV

Alpint

Endelig kom de kvinnelige alpinistene i gang med sin sesong med slalomkonkurranser i Levi. Nå flytter fokuset seg til Nord-Amerika for de tradisjonsrike fartsrennene i Lake Louise og Beaver Creek. Kvinnene kjører storslalom og slalom i Killington til helgen før de skal til Lake Louise. Herrene setter i gang med utfor fra Lake Louise fredag kveld. Deretter følger det to Super G-konkurranser på lørdag og søndag.

Vintersport på TV

Hopp/kombinert

Sammen med langrennsløperne er det også veredenscupkonkurranser for både hopp og kombinert i Ruka til helgen, men bare for herrene. Kombinertløperne sesongdebuterer med Jarl Magnus Riiber som den store favorittene etter de store seiersmarginene på Beitostølen.

For hopperne har Norge fått en god start på sesongen. På plast i polske Wisla klatret både Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud opp på pallen.

Fotball

Det norske landslaget vant mot Irland og spilte uavgjort i sine to privatlandskamper i uka som gikk. Men nå er fokuset rettet mot Qatar. Uansett om man liker det eller ikke vil mesterskapet teppelegge mediene den neste måneden. Åpningskampen endte med 2-0 seier til Ecuador mot vertsnasjonen Qatar.

Se program og resultater fra alle kampene under VM i Qatar her.

Alle laguttak til Fotball VM

Fotball på TV

Triatlon

Triatlonstjernene våre, Gustav Iden og Kristian Blummenfelt, skal ut i sesongavslutning i World Triathlon Championship Series i Abu Dhabi i helgen. Det ble en sjette plass på Blummenfelt for to uker siden på Bermuda. Imponerende med tanke på at treningen hans stort sett har vært rettet mot Ironman i flere måneder. Nå er det olympisk distanse som gjelder og med tre uker siden forrige konkurranse er det lov til å håpe på enda bedre resultater i Abu Dhabi.

Sjakk

Magnus Carlsen har brukt uken til å smadre konkurrentene i den siste Champions Chess Tour-turneringen for sesongen. Han vant alle sju kampene og tok en soleklar seier i turneringen der fire spillere spilte over nett og fire spillere var tilstede i San Fransisco. Det neste store sjakkarrangementet på norsk TV er VM i Lyn- og Hurtigsjakk som arrangeres i Almaty fra 25. til 29. desember 2022. Magnus Carlsen vant med dette Champions Chess Tour sammenlagt.

Sjakk på TV

Motorsport

Formel 1 avsluttet sin sesong i Abu Dhabi med Max Verstappen som vinner av løpet og verdensmestertittelen. Nå er det pause i et par måneder før 2023-sesongen starter opp på nyåret.

Motorsport på TV

Håndball

Norge har en utrolig statistikk i EM for kvinner. Etter finaleseieren mot Danmark på søndag har de norske kvinnene vunnet åtte av de ti siste europamesterskapene. Imponerende!

Håndball på TV

Tennis

Casper Ruud spilte seg helt til finalen i ATP-avslutingen i Torino. Der ble Novak Djokovic for sterk, men Ruud fikk likevel en stor opptur etter å slitt med formen i de forrige turneringene. Den kommende uken er det Davis Cup som er den store turneringen. 16 land har spilt seg til finalen i landkampen som avgjøres denne uken. Norge røk ut i kvalifiseringen mot Kasakhstan og deltar ikke.

Tennis på TV

Annet

EM i Curling i svenske Östersund spilles denne uka. De norske herrene har fått en trå start, men kvinnene spiller bra og har gode sjanser til å komme til en semifinale.

Sport på TV

Ellers er det mye annet som skjer i andre idretter. I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste.

Alle resultater