Sport på TV | Diamond League Eugene | Bislett Games | Giro d'Italia | Tour of Norway | Ishockey VM | Roland Garros | Norway Chess| Alle resultater

Klarer ikke stakerne å følge regelverket?

Lignende saker

Den andre utgaven av Summit 2 Senja ble et like flott skue som det første. Terrenget, været, løypa og utøverne lagde perfekte rammer for årets nest siste renn i Ski Classics, men etter rennet er det skøyting mange snakker om.

Publisert 7. april 2024 i Langrenn

Det 60 kilometer lange Summit 2 Senja går fra Bardufoss til Finnsnes og avsluttes med en brutal stigning opp til Magdaskaret. 4 kilometer stigning med ca 400 meter høydeforskjell. Det er hva som skjedde i denne stigningen som har skapt debatt både innenfor og utenfor langløpsmiljøet.

I herreløpet var det svenske Max Novak som kom i sentrum. Han var den sterkeste av stakerne og så ut til å kunne gå mot seier før Martin Løwstrøm Nyenget, med festesmøring under skiene, såvidt klarte å passere før toppunktet. I bakken var det mange tv-bilder av Max Novak som tøyde grensene for klassisk skigåing til det maksimale. Juryen ga svensken gult kort, men resultatet ble stående.

I kvinneklassen var det tre løpere som kjempet hardt om seieren. Magni Smedås hadde vært ett og et halvt minutt bak tetduoen Emilie Fleten og Astrid Øyre Slind, men gjorde et sterkt comeback. Mot toppen av Magdaskaret var det hun som klarte å skaffe seg en luke til de to andre, et forsprang hun tok var på hele veien ned til Finnsnes.

Men både under NRKs tv-sending og i etterkant av rennet har det blitt debattert om flere løpere burde ha fått straff for ureglementert gåing.

Et par timer etter målgang ble fikk Magni Smedås, på lik linje med svenske Novak, ett gult kort for skøyting underveis i rennet.

Alle resultater fra Summit 2 Senja finner du her.

På Strava skriver Astrid Øyre Slind følgende som kommentar til rennet:

– Visste ikke at vi gikk Duathlon 🤷🏼‍♀️

-mør og tom

På spørsmål fra Sportsidioten om hun vil utdype hva hun mener svarer Øyre Slind at hun ikke vil rette kritikk mot noen enkelte løpere.

– Av og til sliter jeg selv med å holde meg innenfor regelverket. Det er også viktig å bruke litt skjønn for eksempel se på hvor mye man tjener på overtrampet. Men på generelt grunnlag bør Ski Classics ta grep for å bli tatt seriøst.

Opptak av dagens renn ligger tilgjengelig på NRK TV og man kan selv gå tilbake å se sendingen på nytt. En episode som helt klart utfordrer grensene for klassisk teknikk kan sees under. Klippet er av Magni Smedås 2 km før mål.

Også tidligere i sesongen har debatten omkring skøyting i langløp vært oppe. Øystein Pettersen kom i sin podcast «Gode Dager» med kritikk av fiskebeinsteknikken til Petter Northug som han gikk deler av årets Birkebeinerrennet sammen med. Han mente at Northug burde vært disket. Senere valgte Pettersen å fjerne den kritikken fra podcasten.

Sannsynligvis vil ikke diskusjonen dempe seg etter søndagens vakre tur mellom Bardufoss og Finnsnes.

Alle resultater