Sport på TV | Diamond League Eugene | Giro d'Italia | Tour of Norway | Ishockey VM | NM Halvmaraton | Roland Garros | Norway Chess| Alle resultater

Sterke startfelt i søndagens NM terrengløp i Frognerparken

Lignende saker

På søndag avholdes NM Terrengløp - lang løype i Frognerparken mitt i Oslo. Løpet blir sendt på NRK og flere skiløpere stiller til start mot norgeseliten med joggesko på beina.

Publisert 7. oktober 2023 i Løp/friidrett

NM Terrengløp – lang løype har blitt arrangert i Frognerparken både i 2019 og 2021, i tillegg til i 1979. På søndag er det klart for nok et NM i terrengløp midt i Oslo.

På kvinnesiden finner vi sterke navn som Hanne Mjøen Maridal, Maria Sagnes Wågan, Ingeborg Østgård, Sigrid Jervell Våg, Ine Bakken, Kristine Lande Dommersnes, Maren og Ona Halle Haugen, Kristin Waaktaar Oppland, Live Solheimdal og langrennsløper Emma Kirkeberg Mørk. Det er duket for en hard kamp om medaljene.

I herreklassen er det også mange om beinet. Senay Fissehatsion og Magnus Tuv Myhre (har meldt forfall) er kanskje de to største favorittene. Begge har levert meget gode prestasjoner på tampen av sesongen. Fissehatsion er regjerende mester i NM terrengløp – kort løype som ble arrangert i Grimstad i vår. Tuv Myhre er regjerende mester fra fjorårets lange løype som ble løpt i Bergen for ett år siden.

De får kamp fra blant annet skiløperne Didrik Tønseth og Harald Østberg Amundsen. Førstnevnte har et NM-gull i NM terrengløp fra 2018. Amundsen slo nylig Tønseth sin pers på 3000 meter med tiden 8.22. Spørsmålet er om de er skarpe nok til å nå helt opp i kampen mot friidrettseliten.

Even Brøndbo Dahl og Jacob Boutera er to andre som vil være i medaljekampen. Andre outsidere er Halfdan-Emil Færø, Esten Hansen-Møllerud Hansen og Eivind Øygard.

Startlister, tidsskjema og resultater fra NM Terrengløp – lang løype i Frognerparken finner du her.

For fyldig forhåndsomtale av alle løpene, inkludert juniorklassene, sjekk dette innlegget på Friidrett1.no

Alle resultater