Sport på TV | Fotball EM | Birkebeinerløpet| Alle resultater

Stian Angermund tatt i doping

Lignende saker

Stian Angermund, en av verdens beste fjell- og ultraløpere, har avlagt en positiv dopingprøve.

Publisert 10. februar 2024 i Løp/friidrett

Norges beste, og en av verdens beste ultra- og fjelløpere, Stian Angermund testet positivt på det forbudte stoffet chlortalidone etter OCC-løpet, som er en del av UTMB Mont Blanc, 31. august i sommer. Tidligere på sommeren ble Angermund også verdensmester i trail-løping i Innsbruck.

Stoffet chlortalidone er ikke prestasjonsfremmende i seg selv, men kan brukes som maskeringsmiddel for andre dopingpreparater.

TIl NRK forteller Angermund om da han fikk beskjeden om den positive testen i oktober.

– De hadde funnet et forbudt stoff i min urinprøve, får han fram.

– Det sto videre at jeg er suspendert fra alt. Jeg får ikke lov til å løpe konkurranser. Jeg får ikke lov til å være i nærheten av et idrettsarrangement. Jeg kan ikke drive treningsveiledning, som jeg gjør ved siden av løpingen. Jeg kan få en bot opp til 45 000 euro, forteller han mens pusten går ukontrollert.

– Livet mitt falt fullstendig i grus, sier han mens tårene triller.

– Jeg stod der som et stort spørsmålstegn, for jeg vet at jeg er en ren utøver. Jeg tar ingen medisiner. Jeg tar ingen kosttilskudd. Jeg skjønner bare ikke hvor dette kan komme fra, sier Angermund.

Fram til nå har 37-åringen brukt nærmere 400 000 kroner på saken for å finne en vei til renvaskelse, men innser at det ikke er noen garanti for at det kommer til å skje.

– Jeg skulle gjerne ha funnet et svar på dette. Det er noe jeg virkelig ønsker, og det er frustrerende å ikke vite. Jeg tror dessverre jeg aldri kommer til å finne ut av hvor dette kommer fra, sier han.

På Instagram har Angermund lagt ut følgende melding:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Stian Angermund (@stianangermund)

stian angermund
Alle resultater