Sport på TV | Sveits Rundt | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven | Tyrvinglekene| Alle resultater

Uttak EM skiskyting 2023

Lignende saker

EM i Lenzerheide i Sveits går av stabelen 23. - 29. januar.

Publisert 17. januar 2023 i Skiskyting

– Vi har høye forventninger til dette mesterskapet, og må nok finne oss i at vi har et favorittstempel, røper Anders Brun Hennum, ansvarlig for Norges Skiskytterforbunds fire utviklingslandslag.

På herresiden sender Norges Skiskytterforbund totalt sju løpere. Erlend Bjøntegaard er tittelforsvarer på sprint og har personlig startplass til den distansen. Sverre Dahlen Aspenes har personlig startplass på normalprogram og sprint og er tittelforsvarer på normal og jaktstart.

– Det har vært vanskelig å ta ut laget, og det er veldig høyt nivå på løperne som skal ut og representere Norge. Normalt sett er det et høyere nivå i Europamesterskap enn i IBU Cupen, men jeg tror vi stiller veldig sterkt og vi kan ha forhåpninger om gode plasseringer, forteller Anders Brun Hennum, utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund.

Også for jentene har den tidligere rekrutt-treneren høye forventninger.

– Fem av seks jenter har vært på pallen i IBU Cupen og vi har sterke utøvere også på kvinnesiden. Dette skal bli et artig mesterskap med gode konkurranser der jeg håper alle som deltar får høste nyttig erfaring og kose seg underveis. Det er i alle fall målet, fortsetter Anders Brun Hennum, utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund.

PROGRAM
For fullstendig EM-program, se her.

Uttak VM skiskyting Oberhof

Kvinner
Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)
Maren Hjelmeseth Kirkeeide (Markane IL)
Juni Arnekleiv (Dombås IL)
Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo & Ytteren IL)
Frida Tormodsgard Dokken (Svene IL)
Karoline Erdal (Førde IL)
Reserve: Jenny Enodd (Budalen IL)

Menn
Martin Uldal (Birkenes IL)
Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb)
Endre Strømsheim (Bærums Skiklub)
Sindre Fjellheim Jorde (Asker Skiklubb)
Mats Øverby (Lier IL)
Sverre Dahlen Aspenes (Skatval IL)
Erlend Bjøntegaard (Bevern IL)
Reserve: Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL)

Info: Grunnkvote for hver distanse i EM er seks utøvere, og maksimal kvote er sju utøvere på start (selv om vi har to tittelforsvarere). Vi kan kun registrere sju utøvere inn i mesterskapet.

Uttak EM skiskyting 2023 Uttak EM skiskyting 2023 Uttak EM skiskyting 2023 Uttak EM skiskyting 2023
Alle resultater