Sport på TV | Fotball EM | Tour de France | Wimbledon | OL Paris | Diamond League Monaco | VM orientering Edinburgh | NM motbakkeløp| Alle resultater

VM-bronse til Henrik Christiansen

Lignende saker

Pressemelding: Første dag på VM kortbane i Melbourne ble avsluttet med knyttet never og store smil i den norske leiren. Henrik Christiansen svømte til bronsemedalje på 1500m fri. Han svømmer på tiden 14.24,08.

Publisert 13. desember 2022 i Svømming

Etter premieutdelingen er det forståelig nok en stolt og glad Henrik Christiansen som kan motta gratulasjoner fra folk på arenaen samt familie og venner hjemme i Norge.

– Det er en veldig deilig følelse og det er utrolig godt å være tilbake der jeg føler og vet at jeg hører hjemme. Så veldig forløsende og deilig i dag, sier Henrik.

Henrik fikk en flott start og til tross for at tre av konkurrentene var i front tidlig, beholdt han roen. Over tid hentet han først en konkurrent i ledelsen, så den neste og til slutt hentet han også inn italienske Patrinieri, så de to svømte side om side i noen baner. Dessverre holdt ikke kreftene helt, og Patrinieri kunne avslutte først, etterfulgt av Damien Joly fra Frankrike og dernest Henrik Christiansen som nummer tre.

– Jeg prøver å ha litt is i magen i starten for jeg vet at jeg er utrolig godt trent og holder mot slutten. Denne gangen blir jeg nok litt for ivrig og hiver litt vel mye i midten av løpet når jeg tar inn Patrinieri og ser at jeg leder, så går jeg for det. Noe jeg får svie for på slutten, men det er ingenting jeg skal klage over. Det er bare fantastisk i dag, sier Henrik.

Landslagssjef Petter Løvberg er selvsagt strålende fornøyd med medaljen, men like viktig er det å se at Henrik hadde en god løpsstrategi og viser at han utvikler seg bra. Det blir derfor også spennende å se hvordan han gjør det på 800m fri, som blir svømt på lørdag.

– Jeg syns det er veldig gøy å se Henrik tilbake i medaljekampen. Måten han svømte løpet i dag viste at han ville være med og svømme om gull. Ved 1000 meter er han i tet med Patrieneri, og jeg skulle gjerne ha sett at han var en par plasseringer opp. Men det er alltid sånn og vi skal først og fremst glede oss over at Henrik er tilbake og i god utvikling igjen, og at han nå får en medalje ved et VM i kortbane. Vi har en viktig øvelse på 800m fri, og der kan han selvfølgelig være med igjen og kjempe på toppen på samme måte som han gjorde på 1500m, sier landslagssjef Petter Løvberg

Før Henrik svømte sin finale var Markus Lie i aksjon da han svømte semifinalen på 100m rygg. Han svømte igjen denne kvelden, et flott løp og forbedret den norske og nordiske rekorden som han satte i morges. Han svømte på tiden 50,67, som var 13. beste tid. Han kvalifiserer seg derfor ikke til finalen, men kan se tilbake på to flotte heat med personlige samt norske og nordiske rekorder i disiplinen.

Alle resultater fra mesterskapet

Alle resultater