Sport på TV | Ukens sportshøydepunkter | WC langrenn Lahti | WC hopp Lahti | WC kombinert Lahti | VM Curling kvinner | Veteran VM langrenn | NM alpint Trysil | NM skiskyting Alta | VM vintertriatlon Skeikampen

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 2

Lignende saker

Håndball VM, alpint fra Wengen, skiskyting fra Ruhpolding og hopp fra Zakopane er bare noe av det som skjer i sportens verden i uke 2 (9. januar - 15. januar 2023).

Publisert 9. januar 2023 i Annet

Langrenn

Tour de Ski ble avsluttet på søndag. Det ble som ventet norsk totaldominans på herresiden med tapetsering av pallen og 6 herrer balnt de 9 første. I tillegg vant Klæbo (6) og Krüger (1) alle enkeltetappene.

På kvinnesiden var det flere nasjoner som kjempet i toppen. Frida Karlsson klarte å skaffe seg et forsprang før den siste etappen. Det så ikke så spennende ut underveis, men etter målgang kollapset Karlsson og sett i ettertid skulle ikke bakken ha vært mye lengre før Kerttu Niskanen hadde stukket av gårde med seieren. Tiril Udnes Weng gikk inn til en imponerende tredjeplass.

Nå er det en helgs pause for verdenscupsirkuset før det blir sprintrenn i italiensk Livigno 21.-22. januar, samtidig med NM på Vind.

Ski Classics ruller i gang igjen etter juleferien førstkommende helg med Pustertaler Ski Marathon på lørdag og Prato Piazza Mountain Challenge på søndag.

Den Skandinavisk Cupen som skulle ha vært arrangert i Rovaniemi forrige helg ble flyttet på grunn av kulda. Nå er det Lugnet skistadion i Falun som er vertskap førstkommende helg.

Resultater Tour de Ski

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

Årets første verdenscuphelg ble avholdt i Pokljuka i Slovenia med store norske framganger. På herresiden fortsetter Johannes Thingnes Bø å holde lekestue med konkurrentene og de nest beste norske er bedre enn de beste utenlandske. På sprinten ble det trippelt norsk og på jaktstarten var 6 av de 8 beste norske.

På kvinnesiden er det ikke like overbevisende for de norske, men det er kanskje like greit at franskmenn, tyskere og italienere også vinner litt.

Nå fortsetter sirkuset videre til Ruhpolding for konkurransene som begynner allerede på onsdag med normalprogram for herrer.

For våre nest beste har det vært IBU Cup i Brezno-Osrblie denne helgen. Det har vært mye norsk i toppen, men dominansen har ikke vært like stor som før jul. Alle resultater finner du her. Neste helg flytter IBU cupen seg til Pokljuka som overtok arrangmentet fra tyske Arber som ikke hadde snø.

Resultater verdenscup Pokljuka

Program verdenscup Ruhpolding

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Alpint

I alpintsirkuset fortsetter Mikaela Shiffrin å plukke verdenscupseire og er etter ukes seiere i Zagreb og Kranjska Gora kommet seg opp på likt antall verdenscupseire (82) med Lindsay Vonn. Nå er det bare fire seire igjen til Ingemar Stenmarks rekord på 86. For de norske jentene går det derimot litt tyngre, men de er ikke lengre unna enn at VM-medaljer på en maksimal dag er innenfor rekkevidde.

Hos gutta fortsetter de norske å levere. Henrik Kristoffersen vant slalomen i Garmisch, mens han fulgte opp med andreplass i storslalomen i Adelboden på lørdag. På søndag var det Lucas Braathen sin tur da han vant slalomen på samme sted foran lagkamerat Atle Lie-Mcgrath.

Allerede tirsdag kjører kvinnene kveldsrenn i Flachau før det er utfor og super-G i St Anton til helgen. Herrene på sin side gjør seg klar for den klassiske Lauberhorn-helgen med Super G, utfor og slalom fra Wengen.

Resultater:
Garmisch
Adelboden
Zagreb
Kranjska Gora

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

Hoppuka endte med en soleklar seier til Halvor Egner Granerud. Han plukket samtidig med seg tre av fire seire på vei mot gullørnen. Etter hjemkomst fikset han også sitt første NM-gull da han vant NM stor bakke på Rena på søndag.

Nå gjelder det å lade batteriene raskt for hopperne som allerede til helgen reiser til hoppgale Zakopane for å konkurrere på lørdag og søndag.

Kvinnene på sin side startet sin lille Asai-turnee i Sapporo denne helgen. Det endte med en seier til Silje Opseth i søndagens renn. Neste helg er det nye renn i Zao, Japan.

Vintersport på TV

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Kombinert

Jarl Magnus Riiber sliter med et magevirust og kunne ikke være med til Otepää i Estland denne helgen. Det gjorde at vi måtte stole på vår andre store kombinertstjerne, Gyda Westvold Hansen. Hun leverte selvfølgelig varene og vant søndagens renn (lørdagens renn ble avlyst på grunn av vind). På fredag var hun også med å bidra til seier i den blanede lagkonkurransen. På herresiden gikk det tyngre for de norske og det ble ingen individuelle pallplasser.

Neste helg er det renn for gutta i Klingenthal.

Resultater WC Otepää

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Skøyter

EM på skøyter ga god norsk uttelling med to norske medaljer. Sander Eitrem leverte knallsterkt og presset nederlandske Patrick Roest til det ytterste. Dessverre ble nederlenderen litt for sterk på den avsluttende 10 000 meteren.

Ragne Wiklund ble også nummer to bak Antoinette Rijpma – de Jong som etter en sterk 500 og 1500 meter hadde for stort forsprang på den avsluttende 5000 meteren.

I sprintmesterskapet ble Håvard Holmefjord Lorentzen nummer 6.

Neste verdenscupløp for skøyteløperne er i Polen 10.-12. februar.

Historikk, program, startlister og resultater fra EM på skøyter finner du her.

Skøyter på TV

Håndball

11. januar starer herrens håndball VM i Polen og Sverige. Norge er med og skal kjempe om medaljene. Mesterskapet sendes på TV3 og alle resultater, program og statistikker fra mesterskapet som varer til 29. januar finner du her. Denne helgen har det norske laget hatt sin siste gjennomkjøring da de vant alle sine tre kamper på overbevisende måte i Gjensidige Cup i Trondheim.

Annet

Idrettsgallaen ble avholdt på Hamar med pump og prakt på lørdag for å feire et 2022 som har vært helt fantastisk for norsk idrett. Her finner du alle vinnere og nominerte.

Ellers ruller fotballen videre som vanlig i hele Europa og verden. Tabeller og resultater finnes i vår fotballseksjon.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste som har skjedd.