Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Amstel Gold Race | Fleche Wallonne | Tour of the Alps | Boston Marathon| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter Uke 11

Lignende saker

Raw Air, Birkebeinerrennet og verdenscupfinale i alpint og skiskyting er noen av ukens sportshøydepunkter uke 11 (13. - 19. mars 2023).

Publisert 13. mars 2023 i Annet

Langrenn

Femmila i Holmenkollen er det mest prestisjetunge verdenscuprennet i sesongen og i år var det femmil også for kvinnene for første gang i historien. Det ble to flott skirenn under gnistrende forhold og med mange tilskuere. Norge forsynte seg som vanlig grovt av topplasseringene. Blant herrene ble det tidobbelt, mens kvinnene vant dobbelt. Riktignok etter frafall av de to største favorittene, Frida Karlsson og Ebba Andersson. Og de var ikke de eneste som ikke kom til start. 32 kvinner og 39 menn stilte til start i helgen. Det er rekordlavt og et lite varsko at det kanskje er litt for kort avstand mellom femmilene i VM og Holmenkollen i år.

Resultater fra helgens femmiler i Holmenkollen finner du her.

Våre nest beste løpere har konkurrert på Veldre ovenfor Brummundal denne helgen. Even Northug viste med sin sprintseier at han begynner å nærme seg formen fra før jul. Ellers ble det seier til Julie Myhre og Berit Mogstad x2 for kvinnene og til Erik Valnes (10 km klassisk) og Iver Tildheim Andersen (10 km fri) som altså ble nummer fire på 50 kilometeren i Holmenkollen dagen før. Alle resultater fra NC Veldre finner du her.

Allerede på tirsdag er det klart for sprint i Drammen. Startlister, laguttak og resultater finner du her. Deretter står renn i Falun på programmet til helgen.

Langløperne skal også tilbake i manesjen på lørdag. Da er det klart for Birkebeinerrennet. Allerede på fredag begynner Birkebeineren skifestival, alt om rennene finner du her.

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste Verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

De norske skiskytterne leverte meget gode resultater selv uten våre største mannlige stjerner under helgens renn i Østersund. Spesielt Vetle Sjåstad Christansen tok ansvar og vant fellesstarten og ble nummer tre på normaldistansen. Kvinnene vant stafetten, men fikk ingen pallplasser individuelt. Alle resultater fra Østersund finner du her.

Neste helg avsluttes verdenscupsesongen med renn i Holmenkollen. Da er forhåpentligvis mange av de covidrammede løperne tilbake på startstreken.

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Skiskyting på TV

Alpint

Alpinistene har gjort unna en teknikkhelg i Kranjska Gora (menn) og Åre (kvinner). Det mest minneverdige fra rennene var Mikaela Shiffrins dobbeltseier i Åre som nå gjør at hun passerte Ingemar Stenmark i antall verdenscupseire og nå troner alene på toppen av adelskalenderen.

Nå gjenstår bare en destinasjon i en lang verdenscupsesong for alpinistene. Årets verdenscupfinale avholdes i Andorra. Alle fire disipliner skal kjøres i tillegg til en parallell-lagkonkurranse. Første konkurranse er på onsdag.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

Hopperne våre er inne i en meget hektisk uke. På fredag startet Raw Air og fram til og med søndag skal det hoppes konkurransehopp hver dag i Holmenkollen, på Lillehammer og i Vikersund. Det har lugget litt for våre beste i de første konkurransene, men de henger fortsatt brukbart med i sammendraget. Kvinnene avsluter sin Raw Air på Lillehammer, men de 15 beste får lov til å hoppe renn i skiflyvingsbakken i Vikersund på søndag. Det blir første gang kvinner får konkurrere i skiflyving. Alle resultater og program for Raw Air finner du her.

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Kombinert

Kombinertutøverne våre var også i Holmenkollen denne helgen og Gyda Westvold Hansen sørget for å gjennomføre en perfekt sesong med 10 seire på 10 renn i verdenscupen. Jarl Magnus Riiber er like suveren blant herrene og med hoppformen han viser om dagen trenger han ikke en gang å vise hva han har inne i sporet. Alle resultater fra helgens renn i Holmenkollen finner du her.

For kvinnene er nå sesongen over, mens herrene har igjen en konkurransehelg i Lahti om to uker.

Resultater VM kombinert

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Løp/Friidrett

Det er fortsatt en stund igjen til utendørsseongen begynner i Europa, men mange norske utøvere virker å være i god form. Forrige helg vant Norge medaljestatistikken i innendørs EM i friidrett og bare noen dager senere fortsatte Sondre Guttormsen å imponere da han hoppet over seks meter for første gang og satte norsk rekord i Albuquerque, New Mexico.

Sondre Nordstad Moen fortsetter sin oppbygging etter skadeavbrekk og operasjon og løp halvmaraton i Gent i Belgia på 62.07. Det holdt til en 7. plass.

Friidrett på TV

Sykkel

Ukens to store begivenheter i sykkelverden var Paris-Nice og Tirreno-Adriatico. I Frankrike fikk Tadej Pogacar inn en rett høyre på den danske rivalen Jonas Vingegaard, to etappeseiere og tok en soleklar sammenlagtseier. I Tirreno-Adriatico vant primoz Roglic tre etapper og sammenlagtseieren. Slovenia er best i sykkelsporten om dagen.

Denne uka står årets første monument for tur. Milano-San Remo er et av de mest ikoniske sykkelrittene. Det er relativt flatt, men er nesten 300 km langt og med flere små bakker de siste 15 kilometerne. Den siste tekniske nedoverbakken rett før mål avgjorde rittet i fjor.

Sykkel på TV

Motorsport

Årets første Formel 1 runde ga seier til fjorårets verdensmester Max Verstappen. Samtidig var det et stykke ned til erkerival Lewis Hamilton. Nå er det klart for runde 2. Det skjer på søndag i Saudi Arabia.

WRC-sirkuset flytter seg til Mexico for sin tredje runde i årets verdensmesterskap fra og med torsdag.

Motorsport på TV

Terminliste og resultater Formel 1 2023

Terminliste Rally NM 2023

Terminliste WRC 2023 

Golf

Viktor Hovland gjorde nok en meget god turnering og viser at det ikke er tilfeldig at han er rangert som en av verdens beste golfere. Under The Players Championship som kanskje har det sterkeste startfeltet av alle golfturneringer spiller Hovland stødig og ender tilslutt opp ti slag under par. Det holder tilslutt til en delt tredjeplass. Alle resultater fra The Players Championship finner du her.

Terminliste PGA-touren

Golf på TV

Annet

Ellers ruller fotballen videre som vanlig i hele Europa og verden. Tabeller og resultater finnes i vår fotballseksjon. Resultater fra ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11 Ukens sportshøydepunkter Uke 11
Alle resultater