Sport på TV | VM friidrett Innendørs | WC langrenn Lahti | Skan Cup Hommelvik | Vasaloppet | Hovedlandsrennet Gålå | WC skiskyting Holmenkollen | IBU Cup Obertilliach | Junior VM skiskyting | WC hopp Lahti | WC kombinert Lahti | WC alpint Aspen | WC alpint Kvitfjell | Strade Bianche| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter uke 19

Lignende saker

Holmenkollstafetten, Giro d'Italia og Ishockey VM er noen av ukens sportshøydepunkter uke 19 (8. - 14. mai 2023).

Publisert 8. mai 2023 i Annet

Løp/Friidrett

Diamond League startet i Doha på fredag. Det var et stevne uten norske utøvere, men mange sterke startfelt. Blant annet 3000 meteren ble et spennende løp med høy fart. Alle resultater derfra finner du her. Neste Diamond League-stevnet er i Rabat 28. mai. Da med blant andre Jakob Ingebrigtsen til start.

I Norge har det vært en mengde større og mindre løp, blant annet Sandnesløpet, Fjellseterløpet og Askøy på Langs. Alle resultater finner du her.

Neste ukes store høydepunkt er vårens vakreste (og desidert største) eventyr, Holmenkollstafetten. Med 3800 påmeldte lag og 57 000 deltakere er stafetten norges største idrettsarrangement og deltakerrekorden fra 2015 kommer til å bli knust. Løpet sendes direkte på NRK gjennom lørdag ettermiddag. Startlister, resultater og annen informasjon om stafetten finner du her.

Med Holmenkollstafetten på kalenderen skygger mange andre norske arrangører banen denne helgen, men det finnes også andre løp som Oslo Løpsfestival, Grunnlovsmila, Perseløpet og Saldilten.

I Danmark arrangeres København Marathon på søndag med mange norske på startsterken.

Terminliste Diamond League 2023

Friidrett på TV

Sykkel

Giro d’Italia er i gang og på den første tempoetappen knuste Remco Evenepoel resten av konkurrentene på den drøyt 20 minutter lange tempoetappen. Det er med andre ord ingen tvil om hvem som er favoritt til sammenlagtseier, men det betyr ikke at han ikke vil få hard motstand av blant andre Primoz Roglic. Alle etapper og resultater fra rittet finner du her.

Hjemme i Norge ble Sundvolden GP og Ringerike GP avholdt denne helgen. Det ble norsk seier til Ådne Holter i Sundvolden GP og britisk seier til Jack Rootkin-Gray på søndagens Ringerike GP med blant annet fem runder opp Riperbakken på Hønefoss.

Sykkel på TV

Tennis

Nå er det generalprøven for Casper Ruud før et av årets største høydepunkt, French Open. ATP 1000-turneringen i Roma starter på onsdag. Flere av verdens beste deltar. Den tidlige exiten av Madrid Open var nok skuffende og det hadde vært bra med en opptur før et av sesongen hovedmål. Madrid Open ble avgjort på søndag med seier til Carlos Alcaraz.

Tennis på TV

Terminliste ATP-touren 2023

Motorsport

I Aserbajdsjan vant Sergio Perez foran Max Verstappen i Miami GP denne helgen var det motsatt rekkefølge på de to lagkameratene i Red Bull Racing-laget. Spenningen om VM-tittelen virker til å ligge i hvem av de to som blir verdensmester.

Neste uke er det ingen Formel 1, men MotoGP-sirkuset er klare for å konkurrere i Frankrike. Det samme er WRC-gutta som kjører VM-runde i Portugal fra torsdag.

Hjemme i Norge ble tredje runde av årets Rally NM avholdt med seier til Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen. Den siste av rallyets seks fartsetapper ble avlyst på grunn av skogbrann. Alle resultater fra rallyet finner du her.

Motorsport på TV

Terminliste og resultater:
Formel 1 2023
Rally NM 2023
WRC 2023
MotoGP

Golf

Viktor Hovland var tilbake i aksjon i Wells Fargo denne uka. Etter en litt dårlig start fikk Hovland sving på sakene og leverte to gode runder som gjorde at han var med i tetkampen før den siste runden. Der ble det imidlertid bråstopp og en runde seks over slag brakte han ned på en 43. plass tilslutt. Alle resultater finner du her.

Neste uke er det en ny PGA-runde i Texas før PGA Championships, en av sesongens høydepunkter, står for tur fra 18. mai.

Terminliste og resultater PGA-touren

Golf på TV

Ishockey

På fredag starter Ishockey VM som i 2023 arrangeres i Riga, Latvia og Tampere, Finland. Norge er et av 16 lag og er i gruppe b sammen med sju andre lag. De fire beste etter de sju gruppespillskampene går videre til kvartfinale. Norges tropp, kampoppsett og resultater fra alle kampene i turneringen finner du her.

Ishockey på TV

Fotball og annet

Kristian Blummenfelt startet konkurrerte for første gang på lenge etter et høydeopphold i Spania da han ble nummer to under PTO European Open på Ibiza. Deltakelsen var meget god på den litt utradisjonelle distansen 2 km løp, 80 km sykling og 18 km løping. Blummenfelt mistet kontakt med vinneren Max Neumann på svømmingen og klarte aldri å ta inn det tapte. Tilslutt skilte det 27 sekunder mellom de to. Alle resultater finner du her.

Denne uken spilles første kamp i Champions League-semifinalene i fotball. Real Madrid møter Manchester United og Inter Milan møter AC Milan i et byderby i en andre kampen. Alle resultater finner du her. Det spilles også semifinaler i Europa League og Europa Conference League.

Eliteserien og toppserien i fotball ruller videre. Alle resultater, kampoppsett og tabeller finner du her. Ute i Europa er det fulle runder i alle de største europeiske ligaene. Tabeller og oversikter finnes i vår fotballseksjon. Resultater fra ishockeyen fra Europa og i Nord Amerika finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 Ukens sportshøydepunkter uke 19 
Alle resultater