Sport på TV | Janteloppet - Ski Classics | NNM Nordreisa | Fotball NM, menn - 1. runde | NM sluttspill Ishockey | The Masters - golf | Monte Carlo Open - tennis| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter uke 20

Lignende saker

Giro d'Italia, Ishockey VM, cupfinale, 16. mai-runde og Champions League-semifinaler er noen av ukens sportshøydepunkter uke 20 (15. - 21. mai 2023).

Publisert 15. mai 2023 i Annet

Løp/Friidrett

Holmenkollstafetten levde opp til stempelet som vårens vakreste eventyr. Ny deltakerrekord, bortimot 4000 fullførende lag og nesten 60 000 deltakere fikk oppleve flott sommervær i Oslo. Helt i tet var det Tjalve som tok en soleklar seier i kvinneklassen mens Ullensaker/Kisa avgjorde en tett duell om seieren mot Gular i herreklassen. Alle resultater finner du her.

I uka som kommer er det en mengde store og små løp. Kondis sin terminliste inneholder oversikten over de fleste. Noen utvalgte er NM halvmaraton i Skien, Sandefjordsløpet og Ulriken Opp.

I det store utland er det også noen høydepunkter denne uka. I Sverige skal noen av våre beste langdistanseløpere prøve seg på 5000 meter i Spåret 5000 i Stockholm på torsdag. På lørdag løper Zerei Kbrom Mezngi 10000 meter under Night of the 10 000m PBs i London.

I India på søndag skal det løpes 10000 meter gate med et knallsterkt startfelt i 10K Bengaluru i Bangalore. Statlistene inneholder navn som Rhonex Kipruto (verdensrekordholder på distansen), Kipkorir Kimeli (fjorårsvinner), Gemechu Dida (seier under 10 km i Lille i mars), Birhanu Legese (fjerde raskest på maraton gjennom tidene), Stephen Kissa (2:04.48 i sin debutmaraton i hamburg i 2022) og Sabastian Sawe (7. plass i årets terreng-VM).

Terminliste Diamond League 2023

Friidrett på TV

Sykkel

Den første uka av Giro d’Italia er over og det ble en meget gledelig start sett med norske øyne. Andreas Leknessund fikk fem dager i den rosa ledertrøya som første nordmann siden Knut Knudsen for 42 år siden. Syklisten som overtok trøya etter Leknessund på søndagens tempo, Remco Evenepoel, måtte senere på kvelden trekke seg etter å ha fått påvist covid. Det er dermed tre ryttere på fem sekunder i sammendraget etter ni etapper. Leknessund ligger som nummer seks og vil sannsynligvis prøve å beholde en framskutt sammenlagtplassering gjennom de neste to ukene. Alle etapper og resultater fra rittet finner du her.

Sykkel på TV

Tennis

Casper Ruud har fått en god start på ATP 1000 turneringen i Roma. For første gang i år vant han mer enn en kamp i en stor turnering da han slo Alexander Bublik i en spennede 16-delsfinale som gikk helt til tiebrak. I 8-delsfinalen venter Laslo Djere. Alle resultater fra turneringen finner du her.

Turneringen i Roma er den siste før årets andre Grand Slam, French Open, som starter helt i slutten av mai.

Tennis på TV

Terminliste ATP-touren 2023

Motorsport

I denne helgens MotoGP løp i Frankrike ble det seier til Marco Bezzecchi som dermed rykket opp på andreplass i VM-sammendraget bak regjerende mester Francesco Bagnaia.

I WRC ble det seier til finske Kalle Rovanperä foran Daniel Sordo. I WRC2-klassen kom Oliver Solberg, sønn av Petter Solberg, på andreplass. Han mistet seieren etter å ha fått ett minutts tidsstraff for å ha tatt en såkalt donut etter målgang på en av fartsetappene.

Neste helg er det Formel 1 fra italienske Imola som er det største høydepunktet.

Motorsport på TV

Terminliste og resultater:
Formel 1 2023
Rally NM 2023
WRC 2023
MotoGP

Golf

Årets andre major står for tur når PGA Championship slås i gang på torsdag. Viktor Hovland har hatt en ustabil sesong, men har på sitt beste vist at han kan spille best av alle.

Terminliste og resultater PGA-touren

Golf på TV

Ishockey

Ishockey VM som arrangeres i Riga (Latvia) og Tampere (Finland) har ikke startet helt som Norge hadde håpet. Først ble det uavgjort og deretter tap på straffeslag mot Kasakhstan. Deretter ble det 0-3 tap mot Sveits. For å nå kvartfinalen må Norge bli blant de fire beste i den 8-lags store gruppen. Da må det begynne å vinnes kamper. Norges tropp, kampoppsett og resultater fra alle kampene i turneringen finner du her.

Ishockey på TV

Fotball

På tirsdag spilles den tradisjonsrike 16. mai-runden i fotball med full runde og 100000 biletter er solgt til de åtte kampene. På tirsdag spilles også den første av returkampene i semifinalen i Champions League. Real Madrid og Manchester City spilte 1-1 i Madrid, mens Inter Milan har to måls forsprang på AC Milan etter de første kampene. Alle resultater finner du her. Det spilles også semifinaler i Europa League og Europa Conference League på torsdag.

For å toppe det hele i en meget travel fotballuke er det også cupfinale på lørdag. Da avgjøres norgesmesterskapet i fotball for 2022 når Lillestrøm møter Brann på Ullevål Stadion.

Ttoppserien i fotball ruller videre. Alle resultater, kampoppsett og tabeller finner du her. Ute i Europa er det fulle runder i alle de største europeiske ligaene som nå begynner å nærme seg slutten. Tabeller og oversikter finnes i vår fotballseksjon.

Annet

Ttoppserien i fotball ruller videre. Alle resultater, kampoppsett og tabeller finner du her. Ute i Europa er det fulle runder i alle de største europeiske ligaene som nå begynner å nærme seg slutten. Tabeller og oversikter finnes i vår fotballseksjon.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20Ukens sportshøydepunkter uke 20Ukens sportshøydepunkter uke 20Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20 Ukens sportshøydepunkter uke 20
Alle resultater