Sport på TV | NM på ski Beitostølen | WC skiflyvning Oberstdorf | WC hopp Hinzenbach | Junior VM skiskyting | NC skiskyting Fossum | WC alpint Val di Fassa | WC alpint Palisades Tahoe| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 50

Lignende saker

Hva skjer i sportens verden i uke 50 (12. - 18. desember 2022)?

Publisert 12. desember 2022 i Annet

Langrenn

Beitostølen var vertskap for helgens verdenscup. Med 15-20 minusgrader og skikkelig vintervær ble det flott renn og litt mindre norsk-svensk dominans enn de første helgene. Under fredagens sprint hadde vi seks forskjellige nasjoner på pallen og ingen seier til verken Norge eller Sverige.

Nå forlater langrennssirkuset Skandinavia for en stund. Førstkommende helg er det skirenn i sveitsiske Davos før Tour de Ski drar i gang på nyttårsaften.

I Bad Gastein gjorde Petter Northug comeback i Ski Classics uten å klare å markere seg altfor mye. Rennet kunne ha passet Northug godt med snøvær og en ikke altfor hard løype, men det ble gått hardt, og det var ca 20 løpere som hang med i nærheten av vinneren. 26. plassen viser at det fortsatt er en liten jobb å gjøre for eldste bror Northug. Svenske Ida Dahl og Emil Persson tok hver sin seier under søndagens renn.

For langløperne er det renn også neste helg, denne gangen i italienske La Venosta.

For våre nest beste langrennsløpere går turen til Østersund der årets første renn i Skandinavisk Cup blir arrangert til helgen.

Terminliste for Ski Classics 2022-23

Terminliste verdenscupen 2022-23

Program Tour de Ski

Langrenn på TV

Skiskyting

I Hochfilzen ble det Johannes Thingnes Bø-show i helgen. En perfekt sprint ble etterfulgt av en perfekt stafettetappe før helgen ble kronet med en mer enn god nok jaktstart. Det er ingen tvil om hvem som er mannen å slå om dagen. I fraværet av våre to største kvinnelige stjerner, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff, fortsetter de andre norske kvinnene å levere solid. Spesielt Tandrevolds jaktstart var meget sterk.

Nå er det bare en helg igjen før det blir en liten julepause for skiskytterne. Den går i franske Le Grand Bornand.

Terminliste verdenscup skiskyting 2022-23

Skiskyting på TV

Alpint

I helgen var det slalom og torslalom for både menn og kvinner i henholdsvis Val d’Isere og Sestriere. For guttene ble det fullklaff for Lucas Braathen på søndag. Han knuste alle konkurrentene og vant med 84 hundredelers margin. Se alle resultater her.

For kvinnene har det vært en litt tråere start på sesongen selv om Ragnhild Mowinckel kom seg på pallen forrige helg. Denne helgen ble det 9. plass i storslalom for Mowinckel, samme plassering tok Mina Fürst Holtmann under søndagens slalom.

Neste helg skal kvinnene kjøre fartsrenn i St Moritz, mens mennene skal til Val Gardena for sine Utfor- og Super G renn.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Fotball

Kvartfinalene i Fotball VM er ferdigspilt og det ble mye dramatikk og jevne oppgjør. To av kampene gikk til straffer, der henholdsvis Kroatia og Argentina gikk videre på bekostning av Brasil og Nederland. Frankrike og Marokko er også i semifinalen. Marokko er det første afrikanske laget i VMs historie som tar seg til en semifinale. Semifinalene spilles på tirsdag og onsdag, bronsefinalen går lørdag og finalen i Fotball VM 2022 spilles søndag.

I kvinnenes Champions League begynner det å dra seg til ordentlig. Med to runder igjen av gruppespillet er det hard kamp om å komme seg til kvartfinale. Fredag klokken 18.45 spiller blant annet Roma, med Emilie Haavi og Sofie Roman Haug, en svært avgjørende kamp mot St Pölten. Kampene i Champions League for kvinner kan strømmes gratis via Youtube ved å følge denne lenken.

Se program og resultater fra alle kampene under VM i Qatar her.

Alle laguttak til Fotball VM

Fotball på TV

Hopp

Helgens renn i Titsee Neustadt viser at Silje Opseth er stabil om dagen. Etter seieren på Lillehammer ble det denne gangen en andreplass. Den samme plasseringen fikk Norge i den blanede lagkonkurransen på lørdag. For herrene ble Halvor Egner Graneruds to femteplasser de beste prestasjonene fra herrene individuelt.

Hoppuka nærmer seg, men før den starter skal herrene til Engelberg neste helg. Kvinnene hopper ikke i verdenscupen igjen før i Villach i romjula.

Vintersport på TV

Kombinert

Kombinertløperne har ikke konkurrert denne helgen, men neste helg er det konkurranser i Ramsau for både kvinner og menn.

Terminliste verdenscupen kombinert

Vintersport på TV

Skøyter

Skøyteløperne våre konkurrerte i helgen i Calgary i Canada. Den største norske fremgangen var den suverene seieren til Ragne Wiklund på 3 000 meter.

Neste helg er det en ny runde med konkurranser i Calgary før det blir juleferie.

Terminliste verdenscup skøyter

Vintersport på TV

Friidrett

EM i terrengløp ble en norsk suksess. Begge våre to seniorstjerner, Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal, forsvarer sine gullmedaljer fra i fjor. I tillegg tar Ingeborg Østgård et sølv i U20-klassen. Alle resultater fra EM i terrengløp finnes her.

Ellers var det mange norske løpere som løp maraton i Malaga i regnvær på søndag. Det største norske håpet Weldu Negash Gebretsdaik brøt dessverre. Astrid Bratsberg Sørseth, Tyrving IL ble beste norske med en 8. plass på tiden 2.43.41. Alle resultatene finnes her.

Friidrett på TV

Svømming

Fra tirsdag starter Kortbane VM i svømming i Melbourne. Norge stiller med sju svømmere i mesterskapet som har blitt flyttet fra Kazan i Russland på grunn av krigen i Ukraina. Se program, resultater og direktesendinger fra mesterskapet her.

Annet

Ellers spilles det eliteserie og europacupkamper i både ishockey, håndball og basketball for kvinner og menn om dagen. Det er også plenty av NHL-kamper å følge med på.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ellers er det mye annet som skjer i andre idretter. I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste som har skjedd.

Alle resultater