Sport på TV | Ukens sportshøydepunkter | WC langrenn Lahti | WC hopp Lahti | WC kombinert Lahti | VM Curling kvinner | Veteran VM langrenn | NM alpint Trysil | NM skiskyting Alta | VM vintertriatlon Skeikampen

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 5

Lignende saker

Junior- og U23 VM på ski, hopp fra Willingen, VM i Sykkelkross og kombinert fra Oberstdorf er bare noe av det som skjer i sportens verdens i uke 5 (30. januar - 5. februar 2023).

Publisert 30. januar 2023 i Annet

Langrenn

Helgens største høydepunkt i langrennsløypa var Marcialonga i Val di Fiemme. Det klassiske rennet som i år bla avholdt for 50. gang er et av de mest ikoniske skirennene med løypa som snor seg gjennom Val di Fassa og Val di Fiemme fra Moena til Cavalese. På herresiden ble det favorittseier til Emil Persson som fortsetter å levere varene. Ubeseiret i langløpene i år sier det meste. På kvinnesiden prioriterte Astrid Øyre Slind bort rennet for å prøve å kvalifisere seg til VM, Ida Dahl har hatt Covid og mangler mye på toppformen, dermed ble det et oppgjør mellom Magni Smedås og Anniken Gjerde Alnæs i den siste bakken. Der viste Magni seg som den sterkeste. Alle resultater i Marcialonga 2023 finner du her.

Neste uke er det ingen renn i Ski Classics før det er Jizerska i Tsjekkia om to uker.

I franske Les Rousses ble det gått tre skirenn i helgen. Den kanskje største overraskelsen var Astrid Øyre Slind som gikk inn til sin første pallplass i verdenscupen i en alder av 34 år og 11 måneder. Tredjeplassen sørget også for å spikre jenta fra Oppdals plass i VM-troppen. Hun får helt sikkert gå tremila. Kan en stafettetappe være aktuell? Ellers tapte Johannes Høsflot Klæbo nok en sprint, denne gangen i klassisk og til franskmannen Richard Jouve. Det at det er overraskende hver gang Klæbo ikke vinner et skirenn sier det meste om trønderen evner. Alle resultater fra franske Les Rousses finnes her.

Til helgen er det verdenscuprenn i italienske Toblach, de siste rennene før VM i Planica som begynner 22. febrauar. Her er løperne som skal representere Norge i Toblach. VM-troppen presenteres på tirsdag kl 10.00, du finner alle navnene her.

For de som liker langrenn er det også mye god kveldsunderholdning denne uken. Hver dag (bortsett fra onsdag) kan du se Junior VM og U23 VM på NRK2 fra klokken 19.00. Her kjemper våre beste juniorer og U23-utøvere om verdensmestertitler i OL-løypene fra 2010 i Whistler, Canada.

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste Verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

Våre beste skiskyttere forbereder seg til VM og det er ingen verdenscuprenn denne helgen heller. På nivået under, i IBC-cupen, er det derimot fullt kjør. EM i Lenzerheide ble avholdt denne helgen og Norge forsynte seg grovt av medaljene. Gutta tok alle tre individuelle gull med tre forskjellige løpere og Norge vant begge stafettene. Allerede til helgen er det nye muligheter i IBU Cupen da det arrangeres renn i østerriske Obertilliach.

VM i Oberhof begynner 8. februar

Resultater EM skiskyting

Program VM skiskyting

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Alpint

Alpinistene har vært gjennom en hektisk januar med mange renn. Sist uke har det vært renn i Cortina, Spindleruv Mlyn, Schladming og Kronplatz. Det ble ingen norske seire, men flere gode prestasjoner, blant annet Ragnhild Mowinckels pallplass i Kronplatz. De norske løperne har levert meget godt så langt denne sesongen og det er bygd opp en del forventinger før VM i Courchevel/Meribel som begynner neste mandag. Kvinnene kjører ikk noe mer før VM, men herrene drar til Chamonix for å kjøre slalåm lørdag 4. februar.

Program VM alpint

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

I helgen har herrene gjennomført de første rennene i skiflyving denne sesongen og Halvor Egner Granerud viste at han er i verdenstoppen også når bakken blir enda større. To seire på to renn smakte sikkert godt, en ekstra bonus er at han har tatt over ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra polske Dawid Kubacki.

Kvinnene har hoppet i tyske Hinterzarten denne uka og Anna Odine Strøm vant søndagens renn og viser at hun blir å regne med til VM. Maren Lundby varr også tilbake i verdenscupen etter en liten pause. Hun ble nummer 12 og 17 i de to konkurransene.

Neste helg er det renn for både kvinner og menn i Willingen.

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Kombinert

Seefeldtrippelen gikk ikke etter planen for en småsyk Jarl Magnus Riiber som etter lørdagens disk pakket sakene sine og reiste hjem for å forberede seg til VM. Det lugger også litt for mesterskapsekspert Jørgen Graabak som sliter med en kropp som ikke fungerer. Jens Lurås Oftebro leverer imidlertid sterkt og blir nummer tre. Johannes Lamparter vant suverent og tok over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Til helgen drar gutta til Oberstdorf for å konkurrere. Kvinnene har ingen verdenscuprenn førstkommende helg.

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Sykkel

Landeveissesongen begynner så smått og komme i gang. Forrige uke var det ritt i Australia, i området rundt Marseille og på Mallorca. Denne uka venter Saudi Tour og Etoile de Besseges.

Til helgen er det også den store finalen på en meget spennende sykkelkross-sesong. Wout van Aert og Mathieu van der Poel har byttet på å slå hverandre i det ene heseblesende oppgjøret etter det andre. Nå venter VM på van der Poels hjemmebane i Hoogerheide. Legg til den olympiske mesteren i terrengsykkel Tom Pidcock og vi kan få en meget hard konkurranse om regnbuetrøyen.

Sykkel på TV

Håndball

Det endte med et meget surt tap for Spania i kvartfinalen i Håndball VM. Norge ledet med ett mål og hadde ballen med 5 sekunder igjen å spille i ordinær tid. Men som så ofte før klarte det norske laget å rote det til og etter fire ekstraomganger var Spania videre. Tilslutt ble det en 6. plass på Norge. Danmark ble verdensmestere.

Program og resultater Håndball VM

Tennis

Novak Djokovic endte opp med å vinne Australian Open. Casper Ruud ble sendt hjem allerede i den andre runden. Belarussiske Aryna Sabalenka vant kvinnenes singelturnering.

Alle kamper og resultater fra Australian Open finnes her.

Tennis på TV

Sjakk

Magnus Carlsen spilte seg opp i andre halvdel av Tata Steel-turneringen og endte tilslutt på en tredjeplass, bare et halvt poeng bak vinneren nederlandske Anish Giri. Alle resultater og analyser fra turneringen finnes her.

Allerede på neste mandag er Carlsen i gang igjen, denne gang i første runde av Champions Chess Tour 2023 som spilles over nett med kortere betekningstid.

Sjakk på TV

Ellers ruller fotballen, videre som vanlig i hele Europa og verden. Tabeller og resultater finnes i vår fotballseksjon. Det samme gjør ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5 ukens sportshøydepunkter – uke 5