Sport på TV | VM friidrett Innendørs | WC langrenn Lahti | Skan Cup Hommelvik | Vasaloppet | Hovedlandsrennet Gålå | WC skiskyting Holmenkollen | IBU Cup Obertilliach | Junior VM skiskyting | WC hopp Lahti | WC kombinert Lahti | WC alpint Aspen | WC alpint Kvitfjell | Strade Bianche| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 51

Lignende saker

Hva skjer i sportens verden i uke 51 (19. - 25. desember 2022)?

Publisert 19. desember 2022 i Annet

Fotball

Det hele endte med drømmescenarioet til Argentina. Lionel Messi kunne etter en svært dramatisk finale løfte idrettsverdens mest ettertraktede trofe. Selv om VM i Qatar har hatt mye negativ utenomsportslig oppmerksomhet er det ikke annet å si enn at det som har skjedd på banen har gitt meget stor underholdningsverdi.

Men spillerne som kom lengst i turneringen kan ikke hvile lenge på laurbærene. Allerede på tirsdag sparkes engelsk fotball i gang igjen med ligacupkamper og på Boxing Day, 26. desember, er Premier League i gang igjen.

I gruppespillet i kvinnenes Champions League er det klart for avslutningskampene på onsdag og torsdag. Kampene i Champions League for kvinner kan strømmes gratis via Youtube ved å følge denne lenken.

Se program og resultater fra alle kampene under VM i Qatar her.

Alle laguttak til Fotball VM

Fotball på TV

Langrenn

Rennene i Davos ga oss ett stort sjokk.

Johannes Høsflot Klæbo ble slått i sprint.

Bortsett fra Erik Valnes, som slo Klæbo fair-and-square i Ruka 2021 (og Bolshunov på samme sted året tidligere da Klæbo var uoppmerksom), har ikke Klæbo blitt slått i sprint siden 2018. På lørdag ble Klæbo spurtet ned på oppløpet av Federico Pellegrino. Meget imponerende av den italienske sprinteren.

Det ble også et veldig hyggelig gjensyn med Ingvild Flugstad Østberg i den absolutte verdenstoppen. Andreplassen på 20 km fri teknikk føltes nok som en seier. Forhåpentligvis har hun fått kontroll på kroppen slik at vi ikke trenger å snakke mer om helseattesten hennes framover.

I Ski Classics tok Emil Persson sin andre strake seier da han vant La Venosta. Andreas Nygaard som har vært litt syk i innledningen på sesongen viser at han er på rett vei og gikk inn til en andreplass i det hard rennet.

I Skandinavisk Cup i Østersund ble lørdagens renn avlyst på grunn av kulda, men både fredag og søndag holdt de norske herrene lekestue med resten. På søndag ble det 27-dobbelt(!) på 20 kilometer fellesstart.

Nå er Tour de Ski neste konkurranser for de norske allroundløperne. Den starter 31. desember i Val Müstair i Sveits. For langløperne er det ikke konkurranser før Pustertaler Ski Marathon 14. januar.

Alle resultater fra rennene i Davos

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste verdenscupen 2022-23

Program Tour de Ski

Langrenn på TV

Skiskyting

I Le Grand Bornand ble det store samtaleemnet det isete føret under lørdagens jaktstarter. Johannes Thingnes Bø, og flere av de andre, så ut som bambi på isen. Det hindret ikke de norske i å ta trippelt. Norsk dominans fikk vi også på sprinten og fellesstarten. Spesielt gøy var det å se Johannes Dale, som har stått utenfor landslaget i år, ta en etterlengtet seier.

Ingrid Landmark Tandrevold fortsetter å imponere i fraværet av våre to største stjerner. Resultater verdenscup Le Grand Bornand.

Terminliste verdenscup skiskyting 2022-23

Skiskyting på TV

Alpint

Alpinistene er midt inne i en meget hektisk periode. I helgen har det vært kjørt konkurranser i St Moritz for kvinnene og Val Gardena og Alta Badia for herrene. For de norske var Aleksander Aamodt Kildes seier i Val Gardena-utforen og Lucas Braathens Alta Badia-seier i storslalom.

På mandag er det er det en ny storslalom i Alta Badia for herrene før det på torsdag er kveldsslalom fra Madonna di Campiglio.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

I helgen har det vært konkurranser i Engelberg er i Sveits. Halvor Egner Granerud har vært vår beste og mest stabile så langt i år og er med å kjemper i toppen hver helg. I Engelberg ble det en 4. og en 5. plass.

Nå står Hoppuka for tur med kvalifisering i Oberstdorf 28. desember.

Vintersport på TV

Kombinert

Kombinertløperne har konkurrert i Ramsau denne helgen. Det ble som vanlig stor norsk suksess med Gyda Westvold Hansen og Jarl Magnus Riiber i front for et sterkt norsk lag, men under lørdagens konkurranse fikk Riiber juling av Karl Geiger etter et meget imponerende langrenn av tyskeren.

Nå er det juleferie for kombinertløperne som ikke skal konkurrere før i Otepää 6. januar.

Terminliste verdenscupen kombinert

Vintersport på TV

Skøyter

For andre helg på rad har skøyteløperne konkurrert i Calgary. Det ble ingen norske seire, men Ragne Wiklund fortsetter å prestere meget godt og slettet Maren Hauglis 16 år gammle norske rekord da hun gikk inn til andreplass med tiden 6.52.86 på 5000 meteren. Alle resultatene kan du finne her.

Nå er det EM i Vikingskipet 6.-8. januar som er neste oppgave for skøyteløperne våre.

Terminliste verdenscup skøyter

Vintersport på TV

Annet

For de som liker å se på Dart spilles World Darts Championship hver dag fram til lille julaften. Det spilles også kamper i NHL og det skal kjøres skicross i Innichen blant annet. Helt på tampen av uka starter også VM i hurtig- og lynsjakk der Magnus Carlsen er på jakt etter to nye VM-titler.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste som har skjedd.

Alle resultater