Sport på TV | Nordisk Mesterskap friidrett | Diamond League Rabat | Giro d'Italia | Ishockey VM | PGA Championship| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter uke 17

Lignende saker

Verdenscup i orientering, Råskinnet og Tour de Romandie på sykkel er noen av ukens sportshøydepunkter uke 17 (24. - 30. april 2023).

Publisert 25. april 2023 i Annet

Løp/Friidrett

De store nasjonale og internasjonale løpene har virkelig kommet i gang denne helgen. Hjemme i Norge var Sentrumsløpet det aller største med 7500 fullførende løpere. På grønne gressplener i Grimstad ble første del av NM terrengløp arrangert i helgen. I tillegg til disse var det en lang rekke andre løp med god deltakelse, sjekk resultatseksjonen vår for alle resultatene.

Ute i den store verden var London Marathon det største løpet. Startfeltet var spekket med verdens beste løpere, på herresiden startet 4 av de 5 raskeste maratonløperne gjennom historien. Og det skulle bli et løp som man kommer til å huske. Kenyanske Kelvin Kiptum, som i Valencia i desember løp den raskeste maratondebuten noensinne med tiden 2.01.53, smadret de andre og klokket inn på 2.01.25. Det er bare 16 sekunder bak verdensrekorden til Eliud Kipchoge.

I kvinneklassen ble det et spurtoppgjør på de siste 200 meterne mellom tre løpere. Stjerner som Ayana, Dibaba, Yehualaw og Kosgei var borte, men det var ikke debutant Sifan Hassan. Nederlenderen slet tidligere under løpet med kramper i lysken og måtte stoppe opp ved to anledninger for å tøye. Men hun ga seg ikke, brukte nesten to mil på å hente inn teten og vant tilslutt spurtoppgjøret foran Alemu Megertu og Peres Jepchirchir. Alle resultater og høydepunkter fra London Marathon finner du her.

I tillegg til London ble det også løpt maraton i Wien, Madrid, Hamburg og Beograd på søndag. I Wien kom Sondre Nordstad Moen inn til en 8. plass med tiden 2.10.23. Det var ca halvminuttet bak VM-kravet på distansen som var det uttalte målet på forhånd, men også det beste maratonet av Nordstad Moen siden 2020.

Neste uke er det klart for det tradisjonsrike Råskinnet på Sognsvann sammen med en rekke andre store og små løp rundt om i hele landet.

Terminliste Diamond League 2023

Friidrett på TV

Sykkel

Ardenneruka på sykkelen var denne ukens store happening. Forrige søndag vant Tadej Pogacar Amstel Gold Race, på onsdag slo han til igjen og vant La Fleche Wallonne. Under søndagens Liege-Bastogne-Liege var han den største favoritten til å vinne og bli en av svært få som har vunnet  alle tre ardennerrittene i løpet av en uke. Dessverre veltet Pogacar og ødela hånden sin. Det ble dermed ingen duell mot Remco Evenepoel som var fullstendig overlegen og forsvarte fjorårsseieren i sykkelsportens eldste ritt. Beste norske rytter ble Tobias Halland Johannessen på en 24. plass. Alle resultater fra Liege-Bastogne-Liege finner du her.

Tour of the Alps endte med seier til Tao Geoghegan Hart foran Hugh Carthy. Uno-X sin Torstein Træen leverte meget godt og ble nummer 10 sammenlagt etter å ha hentet tid i et brudd på etappe 4. Alle resultater fra rittet finner du her.

Neste uke er Tour de Romandie det største rittet. Vanligvis har det vært det viktigste oppkjøringsrittet til Giro d’Italia, men har fått sterk konkurranse fra Tour of the Alps de siste årene. Uansett er det mange sterke ryttere som stiller til start i det seks dager lange rittet. Odd Christian Eiking og Tobias Foss er de to eneste norske rytterne på start. Startlister og alle resultater finner du her.

Alle etapper Gio d’Italia

Sykkel på TV

Tennis

Casper Ruud fikk seg nok en på trynet da han røk ut i åttendedelsfinalen i Barcelona Open denne uka. Turneringen føyer seg inn i rekken av mindre gode prestasjoner de siste månedene. Seieren i Estoril for noen uker siden kom mot svakere motstand.

Denne uka starter Madrid Open som er den nest siste store testen før French Open som starter i slutten av mai. Forhåpentligvis begynner Ruud å finne fram til godfølelsen igjen.

Tennis på TV

Terminliste ATP-touren 2023

Langrenn

Skarverennet ble en stor fest med strående vær og over 8000 løpere på start. Det er med andre ord Norges største skirenn om dagen. Raskest av alle langs Hallingskarvet var Pål Golberg som spurtslo Simen Hegstad Krüger. I kvinneklassen var det Ingvild Flugsad Øsberg som var raskest. Alle resultater fra rennet finner du her.

I Kobberløpet i Sulitjelma var det også god deltakelse. Der avsluttet både Anders Aukland og Ragnhild Haga sine karrierer på toppnivå. Raskest av alle var Andreas Nygaard og Johanna Hagström. Alle resultater finner du her.

På mandag ble landslagene for neste sesong offentliggjort, ikke helt uten dramatikk. Johannes Høsflot Klæbo valgte å stå utenfor landslaget, sammen med den største kvinnelige profilen, Kristine Stavås Skistad, skal de trene på egenhånd fram mot neste sesong. Hele laguutaket kan du se her.

Sjakk

VM-kampen mellom Jan Nepomnjasjtsjij og Ding Liren går nå inn i sin avsluttende fase. Nepo har ett poengs forsprang, men det er fortsatt åpent og muligheter for Ding å slå tilbake i løpet av de tre siste partiene. Skulle det bli omspill om seieren vil det skje på søndag. Resultater, analyser og tv-sending fra alle partiene finner du her.

Sjakk på TV

Motorsport

Denne helgen var det WRC-rally i Kroatia som var det største arrangementet. Alle resultater finner du her.

Neste helg er det både Formel 1 i Aserbadjan og MotoGP i Spania.

Motorsport på TV

Terminliste og resultater:
Formel 1 2023
Rally NM 2023
WRC 2023
MotoGP

Orientering

Etter vinterpausen begynner orienteringsløperne å finne fram kart og kompass og er klare for å konkurrere på øverste nivå igjen. Verdenscupen starter i Norge og Østfold på torsdag. Alle konkurranser sendes direkte på NRK i løpet av helgen. Program, startlister og resultater finner du her.

Golf

Denne uka var det lagkonkurranse i New Orleans som sod på programmet på PGA-touren. Til helgen er det ny turnering i Mexico. Viktor Hovland deltar ikke.

Terminliste og resultater PGA-touren

Golf på TV

Fotball og annet

Snooker VM er i full gang og i løpet av uka skal det spilles kvartfinaler, semifinaler og finale. De tre høyest rankede før finalen startet, Ronnie O’Sullivan, Mark Selby og Mark Allen har alle tatt seg til kvartfinalene. Alle kamper og resultater fra turneringen finner du her.

Bryte EM ble avsluttet i helgen og det ble fire norske medaljer, ett sølv til Grace Bullen og tre bronsemedaljer. Alle resultater finner du her.

Eliteserien og toppserien ruller på videre. Alle resultater, kampoppsett og tabeller finner du her. Ute i Europa er det fulle runder i alle de største europeiske ligaene. Tabeller og oversikter finnes i vår fotballseksjon. Resultater fra ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17Ukens sportshøydepunkter uke 17 Ukens sportshøydepunkter uke 17
Alle resultater