Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter uke 22

Lignende saker

Norway Chess, Roland Garros og Diamond League fra Roma er noen av ukens sportshøydepunkter uke 22 (29. mai - 4. juni 2023).

Publisert 30. mai 2023 i Annet

Løp/Friidrett

Forrige ukes høydepunkt var Jakob Ingebrigtsens første viktige utendørsløp for sesongen. Gutten fra Sandnes leverte godt og løp inn til klar seier på tiden 3.32.59. Alle resultater fra Diamond League i Rabat finner du her.

Av andre gode norske prestasjoner i uken som har vært kan det nevnes at Sander Skotheim leverte ny norsk rekord i ti kamp under et stevne i Østerrike denne helgen. Markus Roth sin gamle rekord på 8307 poeng ble smadret og den nye lyder nå på 8590 poeng. Skotheim ble nummer tre i konkurransen.

I Oordegem i Belgia løp satt Henrik Ingebrigtsen ny pers på 5000 meter da han klokket inn på tiden 13.13.99. I det samme stevnet perset Narve Gilje Nordås på 1500 meter med tiden 3.34.70.

Kommende uke fortsetter Diamond League med stevne i Roma på fredag.

Hjemme i Norge er det blant annet klart for det tradisjonsrike fjellmaraton på Beitostølen. I Oslo løpes Grefsenkollen Opp på søndag. På lørdag sendes Trond Mohn Games direkte på NRK med god norsk deltakelse.

Terminliste Diamond League 2023

Friidrett på TV

Sykkel

Giro d’Italia ble avsluttet på søndag med en triller av de sjeldne. Før den siste tempoetappen skilte det 26 sekunder mellom Geraint Thomas og Primoz Roglic. Etter en meget spennende avslutning, der Roglic mister kjedet og må stoppe for å få det på igjen, klarer likevel sloveneren å komme i mål 40 sekunder foran Thomas og vinner sammenlagt med 14 sekunders margin. Andreas Leknessund sykler også godt og går fra niende- til åttendeplass på den siste tempoen. han tangerer dermed Carl Fredrik Hagen som den nordmannen med best sammenlagtplassering i et treukers ritt. Alle resultater fra Giro d’Italia finner du her.

Hjemme i Norge ble Tour of Norway arrangert på vestlandet i vestlandsvær. Tempoen til Fløyen på den første etappen av rittet ble som ventet avgjørende for sammendraget som ble vunnet av Ben Tulett foran Magnus Sheffield. Ådne Holter ble beste norske på en 7. plass. Den siste etappen i Stavanger ble vunnet av Alexander Kristoff. Alle resultater fra Tour of Norway finner du her.

Det neste World Tour rittet for syklistene er Criterium Dauphine som starter på søndag og er et viktig oppkjøringsritt mot Tour de France.

Sykkel på TV

Tennis

I helgen startet Roland Garros i Paris. Det er den andre av tennisens Grand Slam-turneringer. I fjor tapte Casper Ruud finalen i denne turneringen mot Rafael Nadal. Forrige uke ble det exit i kvartfinalen i ATP-250 turneringen i Geneve. Formen har med andre ord ikke vært helt overbevisende så langt i år. Alle resultater fra Roland Garros finner du her.

Tennis på TV

Terminliste ATP-touren 2023

Motorsport

Monaco GP ble vunnet av Max Verstappen i suveren stil og allerede til helgen er det klart for en ny formel 1-runde, denne gangen i Barcelona. WRC-sirkuset kjører VM-runde på Sardinia fra og med torsdag.

Motorsport på TV

Terminliste og resultater:
Formel 1 2023
Rally NM 2023
WRC 2023
MotoGP

Sjakk

Magnus Carlsen har vunnet Norway Chess de siste fire utgavene og jakter sin femte strake tittel når han og ni andre storemestere spiller mot hverandre i Stavanger fra og med mandag denne uka fram til neste fredag. Se analyser og resultater fra alle partiene her.

Triatlon

Det ble ingen suksess for Kristian Blummenfelt under verdensseriekonkurransen i Cagliari denne helgen. 15. plasser er ikke det den olympiske mesteren samler på. Til helgen er det EM i Madrid. Dit kommer ikke Blummenfelt, men Casper Stornes og Sebastian Wernersen stiller for Norge.

Golf

Viktor Hovland kom fra en andreplass i PGA Championship og fortsatte å imponere på 66 av de 72 hullene i Charles Schwab Challenge i Fort Worth, Texas. Hovland var da sju under par og hadde alle muligheter til å kjempe om seieren i turneringen. Dessverre ble det fem slag over par på de siste seks hullene og dermed en 16. plass tilslutt. Alle resultater fra turneringen finner du her.

Hovland er aktiv i oppkjøringen mot US Open om drøye to uker. Fra torsdag spller han The Memorial Tournament i Ohio.

Terminliste og resultater PGA-touren

Golf på TV

Ishockey

Ishockey VM ble ikke det helt store for Norge som endte på en 12. plass, men de klarte det primære målet med å beholde plassen i A-VM. Sluttspillet ble preget av flere overraskende resultater. I finalen slo Canada Tyskland i kampen om gullet, mens hjemmenasjon Latvia slo USA i bronsefinalen etter å ha slått ut Sverige i kvartfinalen. Alle resultater fra mesterskapet finner du her.

Ishockey på TV

Fotball

Premier League ble avsluttet denne helgen. Det meste av spenning var allerede avgjort, og da Everton klarte å slå Bournemouth i sin kamp var det klart at Leeds og Leicester må ta turen ned til Championship sammen med Southampton. Alle resultater og tabellen finner du her.

Erling Braut Haaland satt på benken i den siste kampen da Manchester City tapte for Brentford, men avsluttet sesongen med 36 skoringer og ble dermed overlegen toppscorer i årets Premier League.

I Tyskland ble det meget spennende der seriemesterskapet bølget fram og tilbake mellom Dortmund og Bayern inne i det siste kvarteret av den siste runden. Tilslutt endte det med at Bayern München dro det i land og tok sitt 11. strake mesterskap. Målforskjellen var det som skilte de to lagene. Alle resultater og tabell fra Bundesligaen finner du her.

På lørdag spilles også damenes Champions League finale mellom Barcelona og Wolfsburg.

Til helgen avsluttes blant annet den spanske og franske toppserien i fotball. På torsdag spilles andre runde i den norske cupen. Alle kamper finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22 Ukens sportshøydepunkter uke 22
Alle resultater