Sport på TV | Ukens sportshøydepunkter | Junior VM langrenn | U23 VM langrenn | WC langrenn Toblach | Junior VM kombinert | Junior VM hopp | WC hopp Willingen | WC alpint Chamonix | WC kombinert Oberstdorf | Femundløpet

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 4

Lignende saker

Skiflyving fra Kulm, slalåm fra Schladming og avslutningen av Håndball VM er bare noe av det som skjer i sportens verden i uke 4 (23. januar - 29. januar 2023).

Publisert 23. januar 2023 i Annet

Langrenn

NM del 1 ble avviklet i helgen, nærmere bestemt på Vind ovenfor Gjøvik. Det ble fine konkurranser i flott vintervær, bortsett fra på lørdag da det rett og slett var for kaldt til å få gjennomført noe renn i det hele tatt. Alle resultater fra samtlige konkurranser finner du her.

I Livigno på 1800 meters høyde ble det avholdt sprinthelg. Rennene skulle opprinnelig ha blitt arrangert i Milano, men høye kostnader ved snøproduksjon gjorde at rennene ble flyttet opp i høyden. Sprinten under NM ble flyttet fra fredag til torsdag for å gjøre det mulig å delta på begge rennene. Det var det noen som gjorde, men bare Pål Golberg som taklet på en god måte. Klæbo sto over NM og vant i Livigno, men fikk virkelig kamp til døra av Richard Jouve. Golberg leverer bra med en fjerdeplass, men ellers var det begredelig norsk innsats. Ingen kvinner kom til finalen og flere av våre beste herrer var sjanseløse i kvartfinalen. Det toppet seg på søndag da Norges førstelag med Erik Valnes og Even Northug ble slått ut i kvalifiseringen til lagsprinten. Mye bedre gikk det heller ikke med Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Solås Taugbøl som riktignok hadde et uhell i finalen. Alle resultater fra verdenscupen i Livigno finnes her.

Neste helg er det tre renn i franske Les Rousses. Etter det skal VM-troppen i langrenn tas ut.

I Ski Classics fortsetter Emil Persson å imponere. Fem på rad har ingen herre klart før han i Ski Classics. Petter Northug fortsetter framgangen og kom seg i mål til en 26. plass bare 43 sekunder bak Persson denne helgen. Hos kvinnene vant Astrid Øyre Slind etter en hard fight med Emilie Fleten. Neste helg kommer årets første monument, Marcialonga. Slind velger å stå den italienske klassikeren for å gå 20 km i Les Rousses med et mål om å kvalifisere seg til VM. Alle resultater fra La Diagonela.

I tillegg til dette arrangeres Para-VM i for både skiskyting, alpint og langrenn i Østersund gjennom hele denne uka

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste Verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

Den klassisk januarrunden i skiskyting ble avsluttet med renn i italienske Anterselva/Antholz denne helgen. Johannes Thingnes Bø fortsetter å imponere og tok to nye seire. Han har dermed seks strake seire i verdenscupen og virker helt ustoppelig bare uker før VM i Oberhof begynner 8. februar. Gledelig er det også at Marte Olsbu Røiseland er tilbake i verdenscupsirkuset og er i framgang.

Resultater verdenscup Anterselva

Program VM skiskyting

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Alpint

Det mest presitisjeylte alpintrennet utenom mesterskapene ble avholdt på lørdag. Det 83. Hahnenkammrennet ned Die Streif i Kitzbühel ga som vanlig mye dramatikk. I den ene enden av skalaen vant Aleksander Aamodt Kilde, som første nordmann noensinne. På den helt andre siden av skalaen brakk Henrik Røa beinet bare meter før mållinja etter et stygt krasj i 140 kilometer i timen. Det er Kitzbühel i et nøtteskall. Alle resultater fra helgens tre renn finner du her.

Alpintkvinnene våre har slitt litt i sesonginnledningen, men denne helgen i de kommende OL-løypene i Cortina d’Ampezzo, løsnet det virkelig. Først kjørte Kajsa Vickhoff Lie ned til sin første pallplass i verdenscupen på lørdag før Ragnhild Mowinckel vant søndagens Super G, hennes tredje i karrieren. Det lover godt før VM som begynner i franske Courchevel/Meribel 6. februar. Alle resultater fra Cortina.

Kommende uke er en ny hektisk en for alpinistene. I midtuka ska kvinnene skal kjøre to storslalåmrenn i italienske Kronplatz, mens herrene skal kjøre kveldsrenn i både slalåm og storslalåm i Schladming på tirsdag og onsdag. Til helgen skal kvinnene til Spindleruv Mlyn i Tsjekkia for to storslalåm renn mens gutta kjører to Super G-renn i Cortina der kvinnene nettop har vært.

Det er også Para VM i spanske Espot og Junior-VM i St Anton gjennom hele uka

Program VM alpint

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

Tre renn i japanske Sapporo gav ingen norsk seier, men Halvor Egner Granerud er på pallen i alle tre rennene og er nå bare 48 poeng bak Dawid Kubacki i kampen om gultrøya.

Til helgen starter verdenscupen i skiflyving opp i østerriske Kulm. Da får vi se om Halvor Egner Granerud får det til å fly like bra i de aller største bakkene i verden.

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Kombinert

Kombinertutøverne fikk en ufrivillig pause forrige uke da rennene i Klingenthal ble flyttet en uke på grunn av snømangel. Rennene ble imidlertid gjennomført denne helgen og Jarl Magnus Riiber, som har slitt etter nyttår, kom til start. Det endte med en andre- og en tredjeplass for Riiber som fortsatt har litt tid til å komme i ordentlig gjeng igjen før VM. De andre norske fikk det ikke til å klaffe helt i Tyskland. Resultater verdencup kombinert Klingenthal.

Kommende helg er det klart for Seefeld-trippelen, det største høydepunktet for kombinertløperne utenom mesterskap. Både kvinnene og mennene skal konkurrere i det østerriske kombinert-mekkaet.

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Håndball

De norske herrene har startet mesterskapet med full pott og fem seire, og en plass i kvartfinalen allerede før kveldens kamp mot Tyskland. Likevel har det kommet litt kritikk og i kvartfinalen venter enten Spania eller Frankrike. Det blir en meget tøff oppgave på onsdag kveld. Full oversikt får du her: Program og resultater Håndball VM

Tennis

Casper Ruud ble sendt ut allerede i runde to av Australian Open da han tapte mot Jenson Brooksby. Turneringen er nå framme ved kvartfinalene. Alle kamper og resultater fra Australian Open finnes her.

Tennis på TV

Sjakk

Magnus Carlsen fikk en dårlig start på Tata Steel og har ligget langt bak de beste etter to sviende nederlag. I helgen klarte verdenseneren derimot å snu trenden og tok to raske seire, den ene med svart mot Fabiano Caruana. Det har gjort at det ser lysere ut for Carlsen som med fem runder igjen er 1,5 poeng bak lederen Nodirbek Abdusattarov. Turneringen sendes på TV 2 Sport 2 og alle resultater og analyser finnes her.

Sjakk på TV

Ellers ruller fotballen, videre som vanlig i hele Europa og verden. Tabeller og resultater finnes i vår fotballseksjon. Det samme gjør ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4 ukens sportshøydepunkter – uke 4