Sport på TV | Diamond League Eugene | Bislett Games | Giro d'Italia | Tour of Norway | Ishockey VM | Roland Garros | Norway Chess| Alle resultater

Ukens sportshøydepunkter Uke 9

Lignende saker

VM i Planica, innendørs EM i Istanbul og Formel 1-start i Bahrain er ukens sportshøydepunkter uke 9 (27. februar - 5. mars 2023).

Publisert 27. februar 2023 i Annet

Langrenn

VM er halvveis og de norske løperne har levert mer eller mindre som forventet. De norske herrene har tatt 5 av 6 individuelle medaljer og vunnet lagsprinten. Akkurat det samme har de svenske kvinnene gjort. Ser man på det som har vært levert tidligere i år er dette mer eller mindre som forventet. Astrid Øyre Slinds bronsemedalje på skiatlonen er kanskje den største overraskelsen så langt.

Nå fortsetter VM med 10 og 15 km for kvinner og menn, deretter kommer stafettene og tilslutt 3- og 5-mila. Det som er helt sikkert er at det kommer til å bli mange flere norske medaljer før mesterskapet er over.

I skyggen av VM er vi nå inne i Vasaloppsveckan. Verdens største skirenn går fra Sälen til Mora på søndag og langløperne i Ski Classics gjør sine siste forbredelser før sesongens viktigste skirenn.

Hovedlandsrennet gikk av stabelen forrige helg i Meråker med god deltakelse i fine løyper på Grova Skistadion. Neste helg er det de litt eldre som skal gjennomføre Junior NM i Alta. For våre nest beste seniorløpere går turen til latviske Madona for siste runde av årets Skandinaviske Cup.

Program og resultater VM på Ski

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste Verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

Verdenscupen i skiskyting starter opp igjen etter en helgs VM-pause. Nå gjenstår tre verdenscuprunder før sesongen er over. Førstkommende uke er det konkurranser i tsjekkiske Nove Mesto.

For våre nest beste er det sesongavslutning i IBU Cupen i Canmore gjennom hele uka og for de yngre er det Hovedlandsrenn arrangert av Bossmo & Yttern IL.

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Skiskyting på TV

Alpint

Alpinistene begynner også å nærme seg slutten av sin sesong. Det gjenstår nå tre helger av sesongen.

Herrene skal først kjøre fartsrenn i Aspen til helgen, deretter er det to storslalåmrenn i Kranskja Gora før sesongavslutningen i Andorra 15.-19. mars.

Kvinnene starter ut med tre fartsrenn i Kvitfjell kommende helg, deretter er det teknikkrenn i Åre før de også avslutter sesongen i Andorra.

Forrige ukes store høydepunkt kom søndag kveld da Alexander Steen Olsen vant sin første verdenscupseier i Palisades Tahoe. Og ikke nok med det Timon Haugan sørget for at det ble dobbelt norsk.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

VM i Planica har begynt ok for de norske hopperne. Forventningene til medaljer etter prestasjonene tidligere i år var relativt store og etter å ha gjort seg ferdig med konkurransene i den lille bakken står Norge igjen med en sølv- og en bronsemedalje. Vår største stjerne, Halvor Egner Granerud, var litt bak de aller beste i den lille bakken, nå får vi se hva som skjer når vi flytter over til storbakken.

Program og resultater VM hopp

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Skøyter

Forrige helg ble verdenscupen på skøyter avsluttet i Polen. Det ble en meget god opplevelse for Ragne Wiklund som nå er blant verdens aller beste langdistanseløpere. Forhåpentligvis kan hun ta det med seg videre til neste helgs VM enkeltdistanser i Heerenveen.

Terminliste og resultater verdenscup skøyter

Skøyter på TV

Kombinert

Jarl Magnus Riiber har ikke fått det til helt tidligere i år, men han se ut til å truffet perfekt med VM-formen. To av to gull i den lille bakken uten å måtte gå helt i kjelleren er fasiten så langt. Nå jakter han to gull til i den store bakken.

På kvinnesiden ble det litt mer spennende enn det kunne ha blitt da Gyda Westvold Hansen falt i langrennsløypa og konkurrentene kom faretruende nærme. Det gikk heldigvis bra for jenta som har vunnet alle verdenscuprenn tidligere i år.

Program  og resultater VM kombinert

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Løp/Friidrett

Denne uka er det innendørs EM i Istanbul som er høydepunktet i friidrettsverden. Norge stiller med en stor og sterk tropp med Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm i spissen. NRK sender direkte fra mesterskapet som starter torsdag. Program, Norges tropp, startlister og resultater finner du her.

Det første av I tillegg løpes den første av seks marathon majors løpes førstkommende helg. Tokyo Marathon er et av verdens største og raskeste maraton og flere av verdens beste løpere vil være på start.

Sykkel

Sykkelsesongen begynner virkelig å komme i gang. Denne uka har UAE Tour blitt avholdt med favorittseier til Remco Evenepoel selv om han ble slått av Adam Yates på den siste etappen opp Jebel Hafeet. Norske Andreas Leknessund ble nummer 20 i sammendraget. Ellers gjorde Alexander Kristoff det sterkt med en 4. plass i Omloop Het Niwsblad som er åpningen av brosteinsklassikersesongen.

Uka som kommer er lørdagens Strade Bianche på Toscanas hvite grusveier det største rittet. På søndag starter etapperittet Paris-Nice.

Sykkel på TV

Motorsport

Etter en god vinterpause er det nå klart for å sette i gang 2023-sesongen av Formel 1-sirkuset. Det hele starter i Bahrain med kvalifisering lørdag og VM-runden på søndag. Alle resultater finner du her.

I Norge kjøres Rally Numedal til helgen som er andre runden av Rally NM. NRK sender fra rallyet

Motorsport på TV

Terminliste og resultater Formel 1 2023

Annet

Ellers ruller ligafotballen videre som vanlig i hele Europa og verden. Tabeller og resultater finnes i vår fotballseksjon. Resultater fra ishockeyen både i Norge, Europa og i Nord Amerika finner du her.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9 ukens sportshøydepunkter uke 9
Alle resultater